Uw voeten weer stralend?

Bel 0529-431044

Diabetische voet

Het is voor iemand met diabetes raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar een professionele pedicure met aantekening ’Diabetische Voet’ te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is één van de belangrijkste taak van de pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van voeten en de keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut

Zoals u wellicht al weet kunnen de hoge bloedglucosegehaltes van diabetes het zenuwstelsel beschadigen. Eén van de gevolgen hiervan is dat er minder gevoel in de voeten en benen ontstaat. Pijn en warmte worden minder gevoeld en er kunnen ongemerkt allerlei lastig te genezen wondjes en blaren ontstaan, die door de diabetes snel gaan infecteren. Bovendien kan door het verminderde gevoel de stand van de voeten veranderen waardoor op den duur ook de kans op druk-eelt-plekken toeneemt. Deze drukplekken kunnen wonden veroorzaken die eveneens slecht genezen, want ook de doorbloeding kan door de diabetes verminderd zijn. Diabetes kan dus een verslechterd genezingsproces veroorzaken. Hoe langer uw bloedglucosegehalte hoog is, hoe groter de kans is op complicaties die wij diabetische voet noemen.

Vergoeding

Gaat u naar een pedicure met aantekening ’Diabetische Voet’ dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten.

Algemene adviezen voor de diabetespatiënten:

Vergoedingen door uw zorgverzekeraar!

Komt u voor de eerste keer bij een pedicure met aantekeningen Diabetische voet en heeft u een verwijsbrief van de huisarts dan kunt u die samen met de nota opsturen naar uw zorgverzekeringsmaatschappij in de meeste gevallen kunt u de nota declareren.

Vergoedingen Pedicure zorgverzekering 2012

Afspraak

Maak direct een afspraak via telefoonnummer 0529-431044 of vul het contactformulier in op de website om met mij in contact te komen.

Mailen kan naar info@pedicurejannieheun.nl

Zoeken

Geef hier uw zoekopdracht in om de volledige site te doorzoeken.